Έτοιμα για σχολείο; Δες τα Must-Haves

Έτοιμα για σχολείο; Δες τα Must-Haves
Specials
Το σχολείο είναι ένας χώρος που τα παιδιά περνούν πολλές ώρες καθημερινά, γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουν μαζί τους όλα όσα θα κάνουν πιο εύκολη την ημέρα τους και θα τους θυμίσουν και λίγο από την φροντίδα του σπιτιού, για πιο ομαλή προσαρμογή. Είτε πρόκειται για την αποθήκευση φαγητού και ροφημάτων, είτε για την άνεση κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής σιέστας στον παιδικό σταθμό ή τα νηπιαγωγεία, υπάρχουν συγκεκριμένα αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν από το σχολικό σακίδιο.



Σακίδια: Άνεση και Οργάνωση

Το σακίδιο είναι ένα από τα πιο βασικά αξεσουάρ για τους μαθητές. Επιλέγοντας ένα ελαφρύ σακίδιο, προσφέρουμε άνεση στην πλάτη και τον ώμο των παιδιών. Επίσης, η οργάνωση που χαρίζει ένα σακίδιο με πολλές θήκες, βοηθάει πολύ το παιδί και τους δασκάλους, να βρίσκουν πιο εύκολα τα πράγματα κατά την καθημερινότητα.
Το αγαπημένο μας σακίδιο για το σχολείο, ειδικά για τα παιδιά που παραμένουν μέχρι αργά στο σχολείο και χρειάζονται περισσότερα πράγματα μαζί, είναι το Osprey Quasar. Ένα σακίδιο με μεγάλη χωρητικότητα (26lt) και με θηλιά στο μπροστινό μέρος για να τοποθετείται ο υπνόσακος ή το κουβερτάκι αν έχουν μαζί. Παράλληλα έχει ξεχωριστή θήκη για το παγούρι και στο εσωτερικό μεγάλους χώρους για να τακτοποιούνται ξεχωριστά τα τρόφιμα με τα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα. Το Quasar είναι ένα πολύ ανθεκτικό σακίδιο, ικανό να τα συντροφεύει για πολλά χρόνια στο σχολείο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Στην περίπτωση που δεν μένουν μέχρι αργά στο σχολείο προτείνουμε ένα καθημερινό σακίδιο λιγότερων λίτρων (20lt) όπως το Osprey Daylite Plus, που επίσης διαθέτει πολλούς χώρους για την απαραίτητη οργάνωση, είναι άνετο και ανθεκτικό.



Παγούρια: Για το νερό ή τον χυμό

Συχνά τα παιδιά ξεχνούν να πιούν νερό, από όλη τη δράση της ημέρας. Ένα παγούρι εύκολο στη χρήση, μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν ενυδατωμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κατά την επιλογή ενός παγουριού το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι τα υλικά κατασκευής. Πιστοποιημένα υλικά κατασκευής παρέχουν τόσο ανθεκτικότητα στην έντονη χρήση που θα το υποβάλλει ένα παιδί, αλλά και εγγύηση για την αποφυγή επιβλαβών ουσιών.
Φέτος κάνε τη διαφορά και μην επιλέξεις παγούρι βάσει της ομορφιάς του. Απέφυγε σίγουρα πλαστικά παγούρια που το μόνο που κάνουν είναι κακό στο περιβάλλον. Η Klean Kanteen κατασκευάζει παιδικά παγούρια με ή χωρίς μόνωση. Επίσης μπορείς να βρεις εναλλακτικές σε καπάκια και να προσαρμόσεις το παγούρι στις ανάγκες των παιδιών σου. Το πιο σημαντικό με την Klean Kanteen, πέρα από τα κορυφαία υλικά κατασκευής, είναι πως η εταιρεία συμμετέχει στο 1% for the planet, προσφέροντας το 1% των συνολικών πωλήσεών της κάθε χρόνο σε οργανισμούς που μάχονται για το περιβάλλον. Παράλληλα η κατασκευή των προϊόντων της γίνεται με ουδέτερο αποτύπωμα στο περιβάλλον συνολικά (Climate Neutral Certified).
Το Classic Narrow είναι το παγούρι που προτείνουμε, είτε από την παιδική συλλογή, είτε από των ενηλίκων. Επισκέψου με τα παιδιά ένα από τα Dimitriadis Action Stores και άστα να διαλέξουν αυτό που τα βολεύει καλύτερα.



Φαγητοδοχεία: Υγιεινά Γεύματα και στο σχολείο

Το μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα σχολεία αλλά και τα τακτικά snacks κατά τη διάρκεια της μέρας, συνήθως προετοιμάζονται στο σπίτι. Ένα καλό δοχείο τροφίμων είναι σημαντικό για να μπορούν να παίρνουν μαζί τους υγιεινά γεύματα. Σημαντικό στην επιλογή φαγητοδοχείου είναι η ευκολία στον καθαρισμό, η στεγανότητα και τα ανθεκτικά υλικά κατασκευής του, καθώς η καθημερινή χρήση ενδέχεται να τo φθείρει πολύ γρήγορα.
Προτείνουμε και στην περίπτωση του φαγητοδοχείου, προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση για τα υλικά κατασκευής τους και δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε αυτή την κατηγορία η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα θα βρεις πράγματα που θα βολέψουν εσένα στην προετοιμασία, αλλά και τα παιδιά όταν τα χρησιμοποιούν στο σχολείο. Υπάρχουν πρακτικά σετ φαγητοδοχείων με ψυγειότσαντα, φαγητοδοχεία με δύο ξεχωριστά μέρη για δύο διαφορετικά snack ή για το φαγητό και τη σαλάτα, ή κλασσικά δοχεία φαγητού.
Bonus: Σετ μαχαιροπίρουνο και κουτάλι. με μαγνήτη ώστε να κολλάνε μεταξύ τους και να μεταφέρονται εύκολα. Κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά. Σημαντικό να αφαιρείται το μαχαίρι όταν η χρήση θα γίνεται στο σχολείο και δεν θα υπάρχει μόνιμη επιτήρηση ενηλίκου.



Υπνόσακοι: Για το Ολοήμερο

Για τους μαθητές που πηγαίνουν σε ολοήμερα σχολεία, ο υπνόσακος είναι απαραίτητο αξεσουάρ. Είναι σημαντικό να επιλεχθεί ένας υπνόσακος που είναι ελαφρύς και εύκολος στη μεταφορά, αλλά και αρκετά ζεστός για να προσφέρει το απαραίτητο χουχούλιασμα και το χειμώνα. Ανακάλυψε παιδικούς υπνόσακους HUPA με διαστάσεις Μ(140+20) x Π60 cm, σε μωβ και μπλε χρώμα. Αν θέλεις να είσαι ο "καλύτερος γονιός στον κόσμο" συμπλήρωσε τον υπνόσακο με μαξιλάρι ύπνου.

Η επιστροφή στο σχολείο και την καθημερινότητα είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση που βαραίνει εμάς και τα παιδιά. Με τα κατάλληλα εφόδια όμως μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και την ρουτίνα αρκετά πιο ευχάριστη. Διάλεξε με τα σωστά κριτήρια τα παραπάνω και θα δεις αμέσως τη διαφορά. Ξέρεις πως δεν υπάρχει χειρότερο από ένα δοχείο φαγητού που θέλει 3 χέρια για να πλυθεί καλά από τα υπολείμματα φαγητού. Έμαθες επίσης πως είναι να σκίζεται η σχολική τσάντα στα μέσα της σεζόν και να χρειάζεται να αγοράσεις καινούρια τον Φεβρουάριο. Επέλεξε αξιόπιστα προϊόντα που μόνο άνεση και οργάνωση θα προσφέρουν, παρά επιπλέον μπελάδες. Καλή επιστροφή σε όλους μας!