Σωστή συντήρηση και αποθήκευση του καλοκαιρινού εξοπλισμού

Σωστή συντήρηση και αποθήκευση του καλοκαιρινού εξοπλισμού

Το καλοκαίρι τελείωσε και σιγά σιγά όλοι επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, αναμένοντας την επόμενη σεζόν για ξεκούραση και ξεγνοιασιά.
Για να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε μοναδικά και στις επόμενες διακοπές μας θα πρέπει να φροντίσουμε από τώρα τον εξοπλισμό μας. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την σωστή φύλαξη.

Σκηνές Camping

Κατά το ξεστήσιμο της σκηνής προσέχουμε να μην αφήσουμε κάποιο ανταλλακτικό ή αξεσουάρ στο χώρο. Για το σωστό ξεστήσιμο προτείνονται 2 ή περισσότερα άτομα ανάλογα με το μέγεθος της σκηνής.

Πριν συσκευάσουμε την σκηνή καθαρίζουμε τα υφάσματα με σκέτο νερό. Για λεκέδες καθαρίζουμε τοπικά με σαπούνι ελαφριά και ξεπλένουμε καλά. Περιμένουμε να στεγνώσουν εντελώς τα υφάσματα.

Πραγματοποιούμε οπτικό έλεγχο και σε περίπτωση από-αδιαβροχοποίησης οποιουδήποτε σημείου απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένα καταστήματα για την προμήθεια κατάλληλων υλικών για την επισκευή.

Προτείνουμε να επαλείφετε πριν την φύλαξη, αλλά και κατά διαστήματα της χρήσης, τα φερμουάρ της σκηνής με την ειδική σιλικόνη ή παραφίνη για να ανοιγοκλείνουν με ευκολία και να συντηρούνται.

Αφού ελέγξουμε τις μπανέλες για τυχόν προβλήματα, τις καθαρίζουμε με ένα πανί και σκέτο νερό και αφού στεγνώσουν πλήρως τις τοποθετούμε στην ειδική θήκη.

Χρησιμοποιούμε τις μπανέλες για οδηγό και τυλίγουμε την σκηνή μας γύρω από αυτές, προσέχοντας όσο το δυνατό να μην τσαλακώνουμε τα υφάσματα, ώστε να αποφύγουμε πιθανό «σπάσιμο» της αδιαβροχοποίησης ή της αντιηλιακής επίστρωσης. Εάν έχουμε τυλίξει σωστά την σκηνή μας θα πρέπει να μπαίνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο μέσα στην θήκη της.

Αποθηκεύουμε σε μέρος στεγνό και σκιερό, χωρίς να προσθέτουμε βάρος από πάνω.

 

Σκίαστρα Παραλίας

Πριν συσκευάσουμε το σκίαστρο απομακρύνουμε τυχόν άμμο, καθαρίζουμε τα υφάσματα με σκέτο νερό, τις μπανέλες ή τους μηχανισμούς με ένα βρεγμένο πανί ώστε να μην μείνει στις επιφάνειες αλάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και να «κάψει» τα υφάσματα.

Χρησιμοποιούμε τις μπανέλες ή τους μηχανισμούς για οδηγό και τυλίγουμε το σκίαστρο σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στην θήκη του. Εάν έχουμε τυλίξει σωστά το σκίαστρο μας θα πρέπει να μπαίνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο μέσα στην θήκη του.

Αποθηκεύουμε σε μέρος στεγνό και σκιερό, χωρίς να προσθέτουμε βάρος από πάνω.

 

Καλοκαιρινοί Υπνόσακοι

Ανοίγουμε όλα τα φερμουάρ του υπνόσακου και πλένουμε στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς, χωρίς μαλακτικό.

Απλώνουμε οριζόντια τον υπνόσακο για να στεγνώσει, ώστε να μην προκαλέσουμε ζημιά στην γέμιση-μόνωση του.

Αφού στεγνώσει εντελώς κλείνουμε τα φερμουάρ, τον τοποθετούμε στην θήκη του και αποθηκεύουμε σε μέρος στεγνό και σκιερό.

 

Καρεκλάκια Παραλίας - Ξαπλώστρες - Τραπεζάκια

Ανοίγουμε πλήρως το καρεκλάκι, την ξαπλώστρα ή το τραπεζάκι και ξεπλένουμε με νερό. Φροντίζουμε να απομακρύνουμε άμμο, χώμα ή ότι άλλο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά την αποθήκευση.

Ελέγχουμε τους συνδέσμους (πλαστικούς ή μεταλλικούς) για τυχόν προβλήματα. Εάν εντοπίσουμε σκουριά καθαρίζουμε με αντισκωριακό το σημείο και ξεπλένουμε εκ νέου. Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι θα λειτουργούν την επόμενη φορά.

Περιμένουμε να στεγνώσουν εντελώς και αποθηκεύουμε σε μέρος στεγνό και σκιερό, χωρίς να προσθέτουμε βάρος από πάνω.