Ζευγάρια & Σκι: Παράδεισος ή Κόλαση;

Ζευγάρια & Σκι: Παράδεισος ή Κόλαση;
Ski - Snowboard

Άραγε κάνοντας σκι με το σύντροφό σου θα αναθερμανθεί η σχέση σας ή αυτό είναι ικανό να φέρει την καταστροφή; Το ιδανικό θα ήταν να είστε και οι δύο μεγαλωμένοι στο βουνό, δηλαδή τα πρώτα σας βήματα να τα έχετε κάνει με πέδιλα Σκι. Αλλά τι γίνεται όταν ο ένας τουρτουρίζει στους 2ºC, ενώ ο άλλος όταν μίλησε η πρώτη του λέξη ήταν μπατόν; Πως τελικά βρίσκεις τις ισορροπίες και δεν ψάχνεις στο Google για δικηγόρους; Αν θέλεις να βγάλετε μαζί το 2023 και να αποφύγετε την πανωλεθρία, δώσε βάση παρακάτω.


«Ο αστικός μύθος της Μήλου»

Μπορούμε να παρομοιάσουμε μια βόλτα για σκι με το ταίρι σου, με τις καλοκαιρινές διακοπές στη Μήλο; Βάσει του αστικού μύθου της Μήλου συμβαίνει το εξής: ζευγάρια μετά από την επίσκεψή τους στο νησί, ερωτεύονται από την αρχή, ή σε άλλες περιπτώσεις το τέλος έρχεται σύντομα και είναι αναπόφευκτο. Τι συμβαίνει όμως στο βουνό, στα χιόνια και στην προσπάθεια σας να κάνετε σκι μαζί; 

 

«Ο εκπαιδευτής σώζει ζωές και σχέσεις»

Ας ξεκινήσουμε με το βασικότερο κανόνα! Ποτέ μα ποτέ μην προσπαθήσεις να κάνεις μαθήματα σκι στο άλλο σου μισό. Είναι ένας άγραφος νόμος που θεσπίστηκε από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν χιόνια στα βουνά. Ξέρεις, επειδή είσαι δεινός σκιέρ δεν σημαίνει ότι είσαι καλός και στη διδασκαλία. Προτιμήστε να κλείσετε εκπαιδευτή για τις πρώτες σας επισκέψεις στο βουνό και να είστε σίγουροι πως μετά από μερικές φορές εξάσκησης θα μπορέσετε να απολαύσετε τις πίστες μαζί και να μην μένει ο ένας μόνος του στην baby όλη την ημέρα. Σοβαρά τώρα, κλείστε εκπαιδευτή κοστίζει λιγότερο από ένα διαζύγιο!




«Επικοινωνήστε ελεύθερα τις επιθυμίες σας»

Δεν είναι κακό εσύ να θέλεις να κατέβεις χαλαρά μια πίστα μεσαίας δυσκολίας, ενώ το ταίρι σου να θέλει να πατήσει τη φρέσκια πούδρα σε εκτός πίστας διαδρομή. Επικοινωνήστε ο ένας στον άλλον την επιθυμία σας, δώστε ραντεβού σε λίγη ώρα στα lift και ζήστε την εμπειρία όπως επιθυμεί ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν ο ένας είναι πιο περιπετειώδης και το ζει όλη μέρα στις μαύρες, ενώ εσύ θέλεις να απολαύσεις το τοπίο ή να βγάλεις φωτογραφίες, αφιερώστε την ημέρα σας όπως εσείς αγαπάτε και βρεθείτε στο διάλειμμα για snack και μεσημεριανές μπύρες.


«Τα δύσκολα θα περάσουν»

Όταν η πρώτη κρυάδα περάσει θα δείτε και οι δύο πως θα θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί στις πίστες. Ο έμπειρος σκιέρ καλό θα είναι να ενθαρρύνει και να επιβραβεύει το άλλο του μισό σε κάθε βήμα της βελτίωσης του. Έτσι ο αρχάριος θα έχει κίνητρο να υπομείνει τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει στις πρώτες προσπάθειες εκμάθησης. Βοηθήστε τον να επιλέξει διαδρομή και αφήστε τον να γελάσει πρώτος αν πέσει.

FYI: Προτείνουμε να μην αγοράσετε από την αρχή εξοπλισμό. Καλό θα είναι να εξασκήσει το άθλημα μερικές φορές και έπειτα να διαλέξει τον καλύτερο εξοπλισμό για τις ανάγκες του. Στα χιονοδρομικά κέντρα όλης της Ελλάδας, θα βρείτε εξοπλισμό προς ενοικίαση που θα υπερκαλύψει τις ανάγκες ενός αρχάριου σκιέρ.




«Φρέσκο χιόνι και ξερό ψωμί»

 Το φρέσκο χιόνι πάνω από όλους και από όλα, σωστά; Και οι δυο γνωρίζετε πως 20-30εκ. φρέσκο χιόνι στο βουνό σηματοδοτεί μια επική ημέρα. Οπότε με αμοιβαία κατανόηση εύχεστε καλή διασκέδαση ο ένας στον άλλο, δίνετε ένα πεταχτό φιλί και όπου φύγει φύγει.




«Πάντα με καλή διάθεση»

Τα οφέλη του σκι τα γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι, αλλά θα σταθούμε στο πιο σημαντικό. Λόγω της έντονης φυσικής δραστηριότητας γίνεται έκκριση ενδορφινών στον οργανισμό μας. Οι ενδορφίνες μας ηρεμούν και συμβάλλουν ενεργά στην καλή διάθεση. Σε συνδυασμό με το μαγευτικό τοπίο, το χιόνι και τις εναλλαγές χρωμάτων στον ουρανό, όλη τη διάρκεια την ημέρας, μας κάνουν να απορούμε πως είναι δυνατόν να έχει κάποιος τα νεύρα του στο βουνό. Ψυχραιμία λοιπόν! Απολαύστε όλα αυτά που σας χαρίζει απλόχερα η φύση και μην αφήνετε την εμπειρία στο σκι να σας βγάλει από τα ρούχα σας. Σκοπός της βόλτας στο βουνό είναι να διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα μαζί, εάν είναι να σας βγει ξινό καλύτερα να επιλέξετε κάποια άλλη outdoor δραστηριότητα πιο προσιτή και στους δυο σας.

Ελπίζουμε να μην μετανιώσετε για την απόφασή σας. Λάβετε καλά υπόψιν σας τις συμβουλές μας και όλα θα πάνε καλά.
Όποια και να είναι η επόμενη περιπέτεια που θα επιλέξετε τα Dimitriadis Action Stores θα είναι δίπλα σας.

Share your adventures @dimitriadisgr