Εξερευνώντας τα Οργανωμένα Κάμπινγκ της Ελλάδας

Εξερευνώντας τα Οργανωμένα Κάμπινγκ της Ελλάδας

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ήλιος, γαλάζια νερά και για πολλούς, camping! Αρκετοί κάνουν ελεύθερο camping και ακόμα περισσότεροι οργανωμένο. Η Ελλάδα προσφέρει μια πληθώρα οργανωμένων camping, που επιτρέπουν να απολαύσεις τις υπέροχες παραλίες, τα εκπληκτικά βουνά και τις μαγευτικές λίμνες, με αρκετές ανέσεις, ανάλογα το camping που θα επιλέξεις. Όπως είναι φυσικό, για εμάς κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τα camping που πήγαμε και περάσαμε όμορφα τις διακοπές μας. 


Παραλία Βοϊδοκοιλιάς | Καταρράκτες Νέδας

Πελοπόννησος:

Η Πελοπόννησος είναι ιδανικό μέρος για camping. Μπορείς να στήσεις την σκηνή σου σε κάποιο από τα camping της Μεσσηνίας, για να είσαι κοντά στην φημισμένη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς ή στην πιο ήσυχη παραλία Γλώσσα που είναι ακριβώς δίπλα. Η Ηλεία έχει επίσης αρκετό ενδιαφέρον, με την ατελείωτη παραλία της Ζαχάρως, τη λίμνη του Καϊάφα και τους καταρράκτες της Νέδας για να κολυμπήσεις στις παγωμένες βάθρες. Από την άλλη, η Λακωνία μοιάζει να είναι «the place το be», με το Γύθειο που έχει πολλές επιλογές για camping, την μυθική Ελαφόνησο, την Μονεμβασιά και άλλα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς τριγύρω. 


Camping Bekos

Εμείς τις διακοπές μας στην Πελοπόννησο τις ξεκινήσαμε από την Αργολίδα. Συγκεκριμένα από την Επίδαυρο και το camping Bekos. Αποτελεί μια ιδανική βάση για να επισκεφθείς το θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου, τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, αλλά και να απολαύσεις τις παραλίες της περιοχής. Το Bekos προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι, για σκηνές και τροχόσπιτα με καταπράσινες εκτάσεις aka φυσική σκιά.


Φαράγγι Στροπώνων | Μανίκια

Εύβοια:

Η Εύβοια είναι επίγειος παράδεισος για όλους όσους ασχολούνται με τις outdoor δραστηριότητες. Το νησί είναι ιδανικό για πεζοπορία στον Δίρφυ που φτάνει σε υψόμετρο 1743 μέτρων. Εκεί μπορείς να περπατήσεις στο δάσος και να κολυμπήσεις στο φαράγγι των Στροπώνων. Λίγο πιο κάτω μπορείς να βρεις τα Μανίκια με την σχετικά νέα πίστα αναρρίχησης και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα ψηλά από το βράχο. Φυσικά μπορείς απλά να λιώσεις στη θάλασσα, αφού όλη η ανατολική πλευρά του νησιού είναι γεμάτη κολπίσκους για να κάνεις μπάνιο στα καταπράσινα νερά του Αιγαίου. 


Camping Club Agia Anna

Στην Εύβοια το camping που επιλέγουμε τα τελευταία χρόνια είναι το Club Αγία Άννα, για ένα κύριο λόγο, το λατρεύουν τα παιδιά! Με δύο πισίνες, ώστε να μη χάνεις το μπάνιο όταν έχει κύμα και όλη μέρα δραστηριότητες για τα παιδιά είναι το μέρος με τις περισσότερες πιθανότητες να ηρεμήσει 2 ώρες το κεφάλι σου από τα γλυκά σου παιδιά. Η τοποθεσία ήταν μοναδική πριν τις φωτιές του 2021, δύο χρόνια μετά η φύση έχει βρει τον τρόπο της και θαμνάκια αρχίζουν να στολίζουν τις βουνοκορφές τριγύρω. 


Πάρος | Σαντορίνη

Κυκλάδες:

Οι Κυκλάδες είναι συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού και αποτελούν όνειρο εκατομμύριων παραθεριστών σε όλο τον κόσμο. Τι να πρωτοπούμε για τα αγαπημένα μας ξερονήσια; Σε αυτά τα νησιά θα βρεις μεγάλες αντιθέσεις, καθώς κάποια είναι κοσμοπολίτικα και απευθύνονται στην elite όλου του πλανήτη, ενώ σε κάποια νησιά μπορείς να κάνεις ήσυχες διακοπές, απολαμβάνοντας κρυμμένες, μέχρι στιγμής, ομορφιές. Από τη Μύκονο ως την Ηρακλειά μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο και να σε κάνουν να ερωτευτείς τα βραχώδη τοπία με τα λευκά σπίτια, συνδυασμένα ιδανικά με το απέραντο γαλάζιο. 


Camping Kastanis

Λίγα είναι τα νησιά που δεν έχουν camping στις Κυκλάδες. Εμείς θα επιστρέψουμε ξανά στο camping Kastanis στην Αμοργό (καλή και η Αιγιάλη αλλά δεν είμαστε 20 χρονών πχια). Το camping Kastanis με απεριόριστη θέα στο Αιγαίο και μοναδική ατμόσφαιρα, σε προσκαλεί να ξεφύγεις από το άγχος της πόλης. Είναι πεντακάθαρο, αρκετά οικονομικό και το προσωπικό είναι ευγενέστατο. 


Παραλία Γλαρόκαβος | Παραλία Καβουρότρυπες

Χαλκιδική:

Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει; Εντάξει αν σκεφτούμε ψύχραιμα, εννοείται πως έχει. Είναι τόσα πολλά τα μέρη στην Ελλάδα που κόβουν την ανάσα, που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα και μοναδικό. Αν ψάχνεις καταπράσινα νερά, πυκνά πευκοδάση, μικρούς παραθαλάσσιους οικισμούς και φρέσκο ψάρι, τότε στη Χαλκιδική θα περάσεις πολύ καλά. Οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι αμέτρητες και κάποιες όπως οι Καβουρότρυπες, το Καρύδι, ή ο Γλαρόκαβος έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.  


Camping Platanitsi

Το camping Πλατανίτσι είναι η ιδανική βάση για να ανακαλύψεις τη Χαλκιδική. Βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, με θέα τον Άθω. Προσφέρει άνετη και φιλική ατμόσφαιρα και απευθύνεται τόσο σε παρέες νέων, αλλά και σε οικογένειες. Είναι ο ορισμός του κλασσικού κάμπινγκ, μιας που δεν έχει οριοθετημένες θέσεις, στήνεις ελεύθερα κάτω από τα πλατάνια. Επίσης βρίσκεται σε απόσταση 8 λεπτών με αυτοκίνητο από τις Καβουρότρυπες, δε περιγράφουμε άλλοο.. 


Τρενάκι Πηλίου | Παραλία Παρίσαινας 

Πήλιο:

Καλοκαίρι στο γραφικό Πήλιο; Από μας είναι ναι! Το κλισέ ότι συνδυάζει βουνό με θάλασσα είναι κάθε άλλο αλήθεια. Ξυπνάς το πρωί και θέλεις να πιεις τον καφέ σου σε πλατεία κάτω από 200 ετών πλάτανο; Σε 10 - 20 λεπτά, ανάλογα με το μέρος που έχεις στήσει, η επιθυμία σου γίνεται πραγματικότητα. Όλη η ανατολική πλευρά του Αιγαίου είναι γεμάτη παραλίες με βαθιά, καθαρά νερά. Θα βρεις ελεύθερες παραλίες αλλά και οργανωμένες για να καλύψεις τις ανέσεις σου. Έχει πολύ ωραίες διαδρομές να περπατήσεις, όπως αυτή που κάνει το τρενάκι του Πηλίου, που ξεκινά από Λεχώνια και φτάνει Μηλιές. Μπορείς να κάνεις κρουαζιέρα μέσα στον Παγασητικό Κόλπο και να δεις απομονωμένες παραλίες ή το νησάκι του Αλατά απέναντι από τη Μηλίνα. 


Camping Papa Nero

Εμείς επιλέγουμε βόρειο Πήλιο και camping Παπά Νερό για τη διαμονή μας. Οι άνθρωποί του σε υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες και το μέρος είναι ένα καταφύγιο, κατάλληλο να γεμίσεις μπαταρίες. Είναι περιτριγυρισμένο από πυκνή βλάστηση και σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από την πανέμορφη παραλία. Το camping προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι για να περάσεις καλά στις διακοπές. Είναι δίπλα στον Άη Γιάννη και την παραλία Πλάκα που είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Εύκολα από εκεί θα ανακαλύψεις όλες τις βόρειες παραλίες μέχρι το Μυλοπόταμο και τη Λαμπινού. 

Οι διακοπές σε οργανωμένο camping είναι εμπειρία που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Από μικροί που πηγαίναμε με τους γονείς μας, ήταν το καλύτερο κομμάτι του καλοκαιριού. Ατελείωτα μπάνια, βόλτες με τα ποδήλατα, καινούριοι φίλοι, όλα ήταν για μας ιδανικά. Τώρα αυτό που συνήθως ψάχνουμε στα οργανωμένα camping, είναι οι μικρές ανέσεις που προσφέρουν. Έχεις τη δυνατότητα παίρνοντας μόνο τη σκηνή σου και 2 πραγματάκια για σένα, να απολαύσεις άνετες διακοπές μέσα στη φύση και με αποδεκτό budget. Τι κάθεσαι λοιπόν; Δημιούργησε υπέροχες αναμνήσεις και απόλαυσε το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο!

Και όπως πάντα κλείνουμε με το πιο σημαντικό. Θυμόμαστε πάντα και παντού να σεβόμαστε το περιβάλλον και αφήνουμε το χώρο πίσω μας όπως τον βρήκαμε, για να έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν και οι επόμενοι. 

Διάβασε επίσης: Επιλέγοντας την κατάλληλη σκηνή
Διάβασε επίσης: Camping: Στο Βουνό ή δίπλα στη Θάλασσα;