Τριήμερο Κ. Δευτέρας - Είστε έτοιμοι για την επόμενη εξόρμηση;

Τριήμερο Κ. Δευτέρας - Είστε έτοιμοι για την επόμενη εξόρμηση;
Specials
Ο Παρνασσός ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες και αυτό το 3ήμερο. Οι λόγοι είναι πολλοί: έχει τόσα μέρη να δεις και ακόμα περισσότερες δραστηριότητες να κάνεις και φυσικά είναι πολύ κοντά στην Αθήνα.

Οι Προτάσεις Μας

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών και το παραθαλάσσιο Γαλαξίδι είναι μόνο λίγα από τα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς στη γύρω περιοχή. Oι αποστάσεις είναι σχετικά σύντομες και περιορίζονται σε διαδρομές κάτω της μίας ώρας. Για να αξιοποιήσεις λοιπόν την εξόρμησή σου στο έπακρο, μοιραζόμαστε τα μυστικά μας και σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση.


Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Εντάξει, κάποιος μπορεί να μας πει γραφικούς! Αλλά αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, τη μία μέρα θα την αφιερώσεις σίγουρα για slalom, στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονα εξοπλισμένο Χ.Κ. της Ελλάδας. Τις πληροφορίες τις γνωρίζεις. Ενοικιάζεις τον εξοπλισμό σου σε ένα από τα καταστήματα Dimitriadis Action Stores στα Κελάρια, τη Φτερόλακα ή το Λιβάδι και είσαι έτοιμος!

TIP: Προτείνουμε να βγάλεις εισιτήριο από την προηγούμενη ημέρα ή να το αγοράσεις on-line, για να γλιτώσεις τις ουρές. Επίσης πάρε στο σακίδιό σου μερικές προμήθειες για να έχεις για τα διαλείμματα.


Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Στους πρόποδες του Παρνασσού βρίσκεται ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών. Στο χώρο βρίσκεται το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας και δύο σημαντικά ιερά, αφιερωμένα στον Απόλλωνα και την Αθηνά. Το τοπίο σχηματίζεται από δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες και είναι εμβληματικό. Μέσα στο χώρο επίσης στεγάζεται και το μουσείο των Δελφών το οποίο φιλοξενεί μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της 2ης χιλιετίας π.Χ, όπως ο Ηνίοχος.

TIP: Φρόντισε το παπούτσι που θα φορέσεις να είναι τουλάχιστον μεσαίου ύψους για να προστατεύει τον αστράγαλό σου. Τέλος, χρειάζεται να φοράς καπέλο που θα σε προστατεύσει από τον ήλιο και να έχεις μαζί σου νερό για είσαι ενυδατωμένος.


Πεζοπορία στον Αρχαίο Ελαιώνα των Δελφών

Το μονοπάτι ξεκινάει από τους Δελφούς και καταλήγει στο χωριό Χρισσό, όπου φιλοξενούνταν οι επισκέπτες του μαντείου. Το τοπίο που αρχικά είναι αλπικό, συνεχίζει μέσα στον αρχαίο ελαιώνα με 1.5 εκ. ελαιόδεντρα. Η διαδρομή είναι αρκετά εύκολη και δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος πεζοπόρος για να τη διασχίσεις. Σε δύο σημεία μάλιστα μπορείς να βρεις πηγές με καθαρό νερό.

TIP: Το έδαφος είναι αρκετά βραχώδες και τα ορειβατικά μποτάκια είναι απαραίτητα, για καλύτερη σταθερότητα μπορείς να έχεις μαζί σου και μπατόν. Τέλος, λόγω εποχής καλύτερα να φορέσεις ένα αντιανεμικό και όχι το χειμωνιάτικο μπουφάν σου.


Ιππασία στο Λιβάδι

Η ιππασία αποτελεί μία από τις κορυφαίες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή. Στο Λιβάδι Παρνασσού, θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις για να κάνετε ιππασία, ατενίζοντας τις χιονισμένες βουνοκορφές με τα έλατα. Αν η ιππασία δεν είναι το φόρτε σας, τότε απολαύστε τον καφέ σας, όσο τα παιδιά κάνουν βόλτα με τα πόνυ.

TIP: Προτείνουμε να φορέσεις ένα ελαφρύ μακρυμάνικο σε ανοιχτό χρώμα για να μην απορροφά τον ήλιο. Επίσης θα είναι ιδανικό ένα λεπτό γάντι για να προστατεύσεις τα χέρια σου από τα ινία.


Κ. Δευτέρα στο Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που αξίζει να επισκεφτείς χειμώνα καλοκαίρι. Από την Παρασκευή ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, στο Γαλαξίδι, οι οποίες κορυφώνονται την Κ. Δευτέρα με τα γνωστά Αλευρομουτζουρώματα. Η εικόνα μιλάει από μόνη της, για τον χαμούλη που γίνεται αυτή την ημέρα στο Γαλαξίδι. Εξοπλίσου με χαμόγελο και όρεξη για πόλεμο με... αλεύρι και όχι μόνο και εγγυόμαστε πως η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη!

TIP: Είναι απαραίτητο να έχεις μαζί σου μάσκα για να είναι καλυμμένα το στόμα και η μύτη σου. Εναλλακτικά ένα μαντήλι σίγουρα θα σε καλύψει. Σημαντικό είναι να έχεις γυαλιά ή άλλη προστασία για τα μάτια σου. 


Άλλες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις είναι να περπατήσεις στην Κασταλία Πηγή που είναι στους πρόποδες του Παρνασσού. Αν το θάρρος σου περισσεύει, μπορείς να δοκιμάσεις παραπέντε και να δεις τους Δελφούς από ψηλά. Σε κάθε περίπτωση οι ομορφιές είναι πολλές και σίγουρα θα περάσεις τέλεια.