5 Παραλίες Κοντά στην Αθήνα για τις Βουτιές σου!

5 Παραλίες Κοντά στην Αθήνα για τις Βουτιές σου!

Εάν βρίσκεσαι στην Αθήνα το μπάνιο στη θάλασσα είναι πάντα μια πρόκληση. Που να πάω για να μην έχει κόσμο; Θα έχει κίνηση; Είναι καθαρά τα νερά;

Μην αγχώνεσαι. Σου έχουμε 5 παραλίες κοντά στην Αθήνα. Προσπαθήσαμε να βρούμε τις πιο ήσυχες και απόμερες, ώστε να έχεις την ηρεμία σου.

 

Θυμάρι, Παλαιά Φώκαια

Μια μαγική παραλία 55 χλμ. Νοτιοανατολικά της Αττικής αμέσως μετά την Παλαιά Φώκαια. Γνωστή και ως «μυστική» παραλία καθώς η πρόσβαση είναι μέσα από ένα μικρό δρομάκι με μια ακόμα μικρότερη ταμπέλα. Υπάρχουν 2 διαφορετικοί κόλποι, ένας με βότσαλο και ένας με ψιλή άμμο, οπότε καλύπτει όλα τα γούστα.

 

 

Προσήλι, Πόρτο Γερμενό

Περίπου μια ώρα έξω από την Αθήνα θα βρεις μια παραλία που θυμίζει ελληνικό νησί. Γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμος καθώς και δέντρα αποτελούν την τέλεια αφορμή για μια μονοήμερη απόδραση στο Πόρτο Γερμενό. Πριν φτάσετε στο Προσήλι υπάρχουν 3 ακόμη επιλογές που προτιμώνται συνήθως από οικογένειες, η Μεσαία, ο Άγιος Νικόλαος και η Κεντρική.

 

 

ΚΑΠΕ, Σούνιο

Μια παραλία με πεντακάθαρα νερά που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι στις Κυκλάδες. Είναι η κατάλληλη παραλία για να περάσεις όλη σου την ημέρα εκεί. Αρκεί να είσαι προετοιμασμένος πας από νωρίς καθώς πλέον είναι πολύ διαδεδομένη και υπάρχει πολυκοσμία. Οπότε πάρε την ομπρέλα παραλίας ή το σκίαστρο παραλίας και τις καρέκλες σου και έφυγες για ΚΑΠΕ.

 

 

Νησάκια, Λούτσα

Αν είσαι λάτρης των watersports πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς την παραλία Νησάκια κοντά στη Λούτσα. Μιλάμε για την ιδανική παραλία για windsurfing και kitesurfing. Μπορείς επίσης να νοικιάσεις εξοπλισμό εάν δεν διαθέτεις. Ταβερνούλες και beach bars για ολοήμερο άραγμα στην συγκεκριμένη παραλία. Τις ημέρες που δεν έχει αέρα είναι εξίσου μαγευτικά καθώς μπορείς να απολαύσεις τις βόλτες σου με το SUP χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα.

 

 

Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο, Κερατέα

Μόλις μια ώρα έξω από την Αθήνα, στην Κερατέα θα βρεις την παραλία Βρωμοπούσι ή Καλοπήγαδο με πεντακάθαρα νερά και ψιλή άμμο. Το καλό είναι ότι δεν την ξέρει πολύς κόσμος άρα δεν υπάρχει πολυκοσμία και είναι η ιδανική παραλία για να πας με το ψυγειάκι σου και να απολαύσεις την ηρεμία όλη την ημέρα. Εάν ωστόσο έχεις ξεχάσει να πάρεις εφόδια μαζί σου, υπάρχει ακριβώς από πάνω μια ταβέρνα και μια καντίνα με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.