SUP: Η απόλυτη καλοκαιρινή γυμναστική

SUP: Η απόλυτη καλοκαιρινή γυμναστική

Το Stand Up Paddleboarding είναι μια εξαιρετική προπόνηση. Λίγες δραστηριότητες παρέχουν μια τόσο ολοκληρωμένη εκγύμναση, από την προπόνηση του άνω μέρους του σώματος μέχρι τα πόδια και την ενίσχυση της δύναμης του κορμού. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ένας αρκετά χαμηλής έντασης και διασκεδαστικό τρόπος άσκησης. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εντάξεις το SUP στις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις. Μερικά από τα οφέλη του SUP:

 

Το SUP είναι πολύ απλό

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το μέγεθος, το σχήμα ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης του σώματός σου. Είναι τόσο εύκολο που σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει. Δεν μας πιστεύεις; Η αθλήτρια του SUP Lizzie Carr δοκίμασε το paddleboarding για πρώτη φορά μόλις δύο χρόνια πριν γράψει ιστορία ως το μόνο άτομο που πλοηγήθηκε σε όλο το μήκος της Αγγλίας μέσω των καναλιών της. «Είμαι σε μια αποστολή να δείξω ότι ο καθένας μπορεί να έχει μια περιπέτεια», είπε εκείνη την εποχή. «Αυτό που κάνω είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας».

 

 

Το Stand Up Paddleboarding καίει πολλές θερμίδες

Τι αποκομίζεις από το SUP εξαρτάται από το τι δίνεις. Όσο περισσότερο κάνεις κουπί, τόσο περισσότερο θα γυμνάζεσαι. Μια ώρα περιήγησης SUP (κωπηλασία χωρίς να σταματήσεις με μέτριο ρυθμό) θα κάψει περίπου 708 θερμίδες.

 

Το SUP είναι εξαιρετικό για τον κορμό σου

Θέλεις να βάλεις τον κορμό σου σε λειτουργία χωρίς τον πόνο μιας σανίδας; Άφησε το SUP να είναι ο οδηγός σου. Οι κοιλιακοί σου θα εργάζονται συνεχώς για να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την ισορροπία σου. Είναι πιο ήπια και διασκεδαστική βασική άσκηση, και όμως σίγουρα θα νιώσεις την ανταμοιβή στη δράση. «Όσο πιο πολύ κύμα έχει η θάλασσα, τόσο πιο σκληρά πρέπει να εργαστείς για να παραμείνεις όρθιος και ισορροπημένος, κάτι που είναι υπέροχο για τον κορμό σου.

 

 

Το Stand Up Paddleboarding ενισχύει τη δύναμη σε όλο το σώμα

Πέρα από τον κορμό μόνο, το SUP είναι επίσης μια εξαιρετική προπόνηση για όλο το σώμα. Είναι μια άσκηση δύναμης και αντοχής που απαιτεί σχεδόν κάθε στοιχείο του σώματος να συνεργαστεί και να τραβήξει το βάρος του. Όταν κάνεις κουπί μέσα στο νερό, οι τετρακέφαλοι, οι ώμοι, τα χέρια και τα γόνατά σου συνεργάζονται για να σε ωθήσουν προς τα εμπρός. Οι μύες των ποδιών σου αναβαθμίζουν επίσης το παιχνίδι τους για να βοηθήσουν τον κορμό να διατηρεί την ισορροπία του σώματος. Και όμως, δεν αισθάνεσαι πραγματικά τον πόνο με τον ίδιο τρόπο όπως στο γυμναστήριο, καθώς αποσπάς την προσοχή σου από την κίνηση του γλιστρήματος στο νερό. Είναι το τέλειο cross-training, παρέχοντας τόσο αερόβια όσο και βασισμένη στη δύναμη προπόνηση.

 

Το SUP θα γίνει η αγαπημένη σου ασχολία μέσα στο καλοκαίρι αφού μπορείς να το παίρνεις μαζί σου στη παραλία με το αυτοκίνητο, είτε φουσκωμένο στην ειδικά διαμορφωμένη σχάρα του, είτε μεταφέροντάς το στην θήκη του ξεφούσκωτο. Στη συσκευασία του περιλαμβάνεται και τρόμπα, ώστε να μπορείς να το φουσκώνεις όταν το χρειάζεσαι. Για την καλύτερη συντήρησή του, μην ξεχνάς να το ξεβγάζεις με γλυκό νερό μετά από κάθε χρήση.

 

Δες όλα τα SUP