• Εξυπηρέτηση πελατών e-shop: Δευ. - Παρ.: 09:30 - 17:30 | email: eshop@dimitriadis.gr
MENU

Πως επιλέγω πέδιλα SKI;

Πως επιλέγω πέδιλα SKI;
Ski - Snowboard
 

Θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας ζευγάρι πέδιλα SKI αλλά δεν γνωρίζετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την σωστή επιλογή και να επιλέξετε τα πέδιλα SKI που σας ταιριάζουν.
3 Συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου πέδιλου SKI.

 

1. Αξιολογήστε το επίπεδό σας

Πριν αγοράσετε τα νέα σας  πέδιλα SKIείναι σημαντικό να καθορίσετε το τεχνικό σας επίπεδο. Ένα ζευγάρι προσαρμοσμένο στο επίπεδο σας, θα σας προσφέρει μέγιστη ευχαρίστηση και άνεση!

  • Αρχάριος: Το σκι είναι καινούργιο για εσάς. Μπορείτε να κάνετε SKI εντός πίστας με χαμηλή ταχύτητα σε διαδρομές που είναι χαρακτηρισμένες με πράσινο ή και μπλε βαθμό δυσκολίας.
  • Ενδιάμεσος Skier: Μπορείτε να κάνετε ελιγμούς ευκολότερα, αρχίζετε να αισθάνεστε άνετα μέσα στην πίστα και κινείστε σε κόκκινες διαδρομές
  • Προχωρημένος: Πλέον κινείστε σε κάθε διαδρομή χωρίς πρόβλημα και μπορείτε να διορθώσετε τα μικρά λάθη. Φυσικά υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης.
  • Έμπειρος: Τα πέδιλα SKI είναι πλέον κομμάτι του σώματός σας. Διαθέτετε την τεχνική που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε συναρπαστικές στιγμές τόσο εντός αλλά και εκτός πίστας. Μπορείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο σε όλους τους τύπους εδάφους και γνωρίζετε όλες τις τεχνικές στροφές.

 

2. Καθορίστε το τύπο του SKI που κάνετε.

Όλα τα πέδιλα SKI Rossignol κατασκευάζονται με χαρακτηριστικά που ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο, την χρήση και την ευελιξία! Για να βρείτε το μοντέλο που ταιριάζει στη χρήση και τις ανάγκες σας, πρέπει να ορίσετε το εύρος του εδάφους και του τύπου χιονιού που σας ικανοποιεί.

  • Πίστα: Σας αρέσει να κινείστε άνετα στις πλαγιές και να απολαμβάνετε όλο το πλάτος της διαδρομής; Αγοράστε ένα ζευγάρι πέδιλα SKI με τεχνολογία progressive power turn rocker για καλύτερο χειρισμό και σταθερότητα στις κινήσεις.
  • Αγωνιστικό: Ψάχνετε για επιδόσεις και ταχύτητα. Είστε «φίλος» με κατηφορικά κομμάτια και slalom; Προτιμήστε ένα SKI με στενή μέση με τεχνολογία power rocker για την μέγιστη σταθερότητα και ακρίβειά
  • All Mountain: Εκτός από τις εντός πίστας διαδρομές, θέλετε να ξεπερνάτε τα στενά όρια της, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν; Επιλέξτε ένα πέδιλο SKI με τεχνολογία autoturn rocker, που προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε είδος χιονιού και νιώστε άνετα σε κάθε έδαφος και τύπο χιονιού
  • Freeride: Ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας στην αναζήτηση απάτητου χιονιού εκτός πίστας; Θέλετε να δημιουργείτε την δικιά σας «πίστα»; Επιλέξτε ένα μακρύ σκι με τεχνολογία powder turn rocker για μεγαλύτερη επιφάνεια πατήματος σε φρέσκο χιόνι
  • Freestyle: Kickers, halfpipes και rails. Το πάρκο στα βουνά είναι ο ιδανικός τύπος διασκέδασης για εσάς; Επιλέξτε ένα ζευγάρι ελαφριά πέδιλα SKI διπλού πυρήνα και με τ τεχνολογία Jip Tip. Ετσι θα έχετε την δυνατότητα να βελτιώσετε τον χειρισμό και να διευκολύνετε τα άλματα σας

 

3. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος για τα πέδιλα SKI

Το μέγεθος (ύψος) των SKI σας εξαρτάται από το ύψος σας, το επίπεδο και τον τύπο του πέδιλου.

Τα κοντά πέδιλα SKI επιτρέπουν τον καλύτερο χειρισμό, ενώ τα μακριά προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη επιφάνεια πατήματος.

Ένας αρχάριος ή ένας Freestyler θα επιλέξει ένα πέδιλο SKI περίπου μέχρι το ύψος της μύτης του, ενώ ένας έμπειρος Skier, ή ο λάτρης της ταχύτητας αλλά και ο Freerider θα προτιμήσουν μεγαλύτερο.

Για να αγοράσετε πέδιλα SKI που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, πρέπει να λάβετε υπόψιν τρία κριτήρια: το επίπεδο σας, την χρήση, το ύψος και το βάρος σας. Μετά μπορείτε να επιλέξετε σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν διαθέσιμα και φυσικά τον προϋπολογισμό σας.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι η επιλογή του σωστού ζευγαριού σκι θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο έλεγχο των κινήσεών σας, να τελειοποιήσετε την τεχνική σας και να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση!