Επιλέγοντας την κατάλληλη σκηνή

Επιλέγοντας την κατάλληλη σκηνή

Κατά την διαμονή μας στη φύση, η σκηνή είναι το καταφύγιο μας, το σπίτι μακριά από το σπίτι μας. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αφιερώνουμε λίγο χρόνο και σκέψη προκειμένου να επιλέξουμε την καταλληλότερη σκηνή για την χρήση που την προορίζουμε.

Οι σκηνές μπορεί να έχουν διάφορα σχήματα, μεγέθη και τεχνικά χαρακτηριστικά, μεγάλα ή μικρά ανοίγματα εξαερισμού, προθαλάμους ή αποθηκευτικούς χώρους.

 

Η επιλογή της σκηνής εξαρτάται κυρίως από:

  1. Την εποχικότητα της χρήσης της - Άνοιξη/Καλοκαίρι/Φθινόπωρο, Καλοκαίρι ή Χειμώνα
  2. Tον σκοπό της χρήσης της - Κατασκηνωτικά Μουσικά Φεστιβάλ, Ολιγοήμερες εξορμήσεις ή μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές σε Camping
  3. Tις ανάγκες μας - σε χωρητικότητα ατόμων και εξοπλισμού, εσωτερική άνεση, επίπεδο εξαερισμού, δείκτη αντηλιακής προστασίας και αδιαβροχοποίησης
  4. Την οικονομική μας δυνατότητα

Κατά την επιλογή της σκηνής καλό είναι να φροντίζουμε ώστε αυτή να χωράει τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούμε συν ένα, καθώς και τα πράγματα μας έτσι ώστε να έχουμε την απαραίτητη άνεση.

 

Καλοκαιρινή χρήση για σύντομες εξορμήσεις

Μια εύκολη στο στήσιμο σκηνή Camping με απλό σχεδιασμό, με μονό πανί ή και διπλό πανί και αδιαβροχοποίηση γύρω στα 1000 - 1500 mm μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας για μια εξόρμηση του Σ/Κ , ή κατά τη διαμονή μας σε κάποιο κατασκηνωτικό μουσικό Φεστιβάλ.

 

Καλοκαιρινές διακοπές περισσότερων ημερών

Προτιμήστε μια σκηνή με διπλό πανί, αδιαβροχοποίηση 1500 - 2000mm, μονωμένες ραφές, προστατευμένα φερμουάρ, 2 εισόδους και μεγάλα πλαϊνά ανοίγματα με εσωτερική σήτα, για καλύτερη προστασία από την βροχή και καλύτερο εξαερισμό και δροσιά, λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αέρα μεταξύ των υφασμάτων.
Σίγουρα η επιλογή μιας σκηνής με προθάλαμο (μικρό ή μεγάλο) θα βοηθήσει στην καλύτερη τακτοποίηση του εξοπλισμού σας ενώ μια σκηνή με ενισχυμένες μπανέλες “D3” και σύστημα “Angle Poles” θα σας εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον αέρα και εσωτερική άνεση.

 

Χρήση σκηνής 3 εποχών (Άνοιξη - Καλοκαίρι – Φθινόπωρο)

Όσοι ενδιαφέρεστε να στήσετε σε ένα μέρος μια σκηνή για όλη την θερινή σαιζόν (από Μάιο έως Σεπτέμβριο) καλό είναι να επιλέξετε μια σκηνή με διπλό πανί, σχετικά υψηλή αδιαβροχοποίηση (2000mm – 3000mm) και ενισχυμένο σκελετό. Ποιοτικές μονωμένες ραφές, προστατευμένα φερμουάρ, αντηλιακή προστασία και καλός εξαερισμός επιβάλλονται, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές ζεστές ή βροχερές μέρες που δεν θα θέλατε με τίποτα να επηρεάσουν τόσο τη διαμονή σας όσο και την κατάσταση του εξοπλισμού σας. Η ύπαρξη προθαλάμου κρίνεται και αυτή απαραίτητη για την τοποθέτηση κάποιων επιπλέον πραγμάτων και την εξασφάλιση μεγαλύτερης άνεσης.
Όσοι πάλι είστε λάτρεις της διαμονής κοντά στη θάλασσα, σε σημεία που στερούνται φυσικής σκιάς ή προστασίας από τον αέρα, καλό είναι να επιλέξετε μια σκηνή 3 εποχών με διπλό πανί, 2000-3000mm αδιαβροχοποίηση, αντηλιακή προστασία, ενισχυμένες μπανέλες (G3) και σχετικά χαμηλό ύψος για την καλύτερη αντοχή στον αέρα.

 

Σκηνή Πεζοπορίας - Ορειβασίας

Ελαφριά σκηνή κυρίως, με ποιοτικά και ανθεκτικά υφάσματα. Ποιοτικές μπανέλες αλουμινίου για διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα και αδιαβροχοποίηση ανάλογα με την περίοδο χρήσης της.

 

Χρήσιμα Αξεσουάρ

Η χρήση μουσαμά κάτω από τη σκηνή προστατεύει το δάπεδό της από τριβές ή τρυπήματα ενώ η χρήση επιπλέoν τέντας σκίασης - CANOPY πάνω από αυτή προσφέρει παραπάνω σκίαση και δροσιά, διατηρώντας παράλληλα τα εξωτερικά υφάσματα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.